Taitengrafia

Graafinen suunnittelutoimisto

Lehden ulkoasun suunnittelu: Reuma-lehti

Reumaliiton jäsenlehti

Reuma-lehti on Suomen reumaliiton jäsenlehti. Lehti oli ilmestynyt tabloid-kokoisena, mutta vuonna 2012 se päätettiin muuttaa aikauslehtikokoon. Suunnittelin Reuma-lehden uuden konseptin ja ulkoasun yhdessä Janne Hulkkosen kanssa. Jäsenlehti alkoi ilmestyä uudessa formaatissa vuoden 2013 alusta. Olemme siitä lähtien myös taittaneet lehden. Taittoon sisältyy kuvankäsittelyt ja sivunvalmistus. Toimitamme painovalmiit pdf-tiedostot PunaMustan kirjapainoon. Ideoimme ja suunnittelemme lehden kuvitusta ja tilaamme piirroksia ja valokuvia tekijöiltä. Pyrimme mahdollisimman tiiviiseen yhteistyöhön valokuvaajien ja piirtäjien kanssa, jotta kuvat sopisivat saumattomasti yhteen jutun kanssa.

[ezcol_divider]
Syyskuun 2014 kansijuttu kertoi Varkaudessa asuvasta Miettisen perheestä. Perheen kolme lasta sairastavat lastenreumaa, ja äidillä on kaksikin reumasairautta. Kannen kuvan sekä jutun pääkuvat on ottanut varkautelainen kuvaaja Marko Happo. Muut kuvat ovat jutun kirjoittajan Riitta Katkon ottamia. Riitta kävi ensin haastattelemassa ja kuvaamassa Miettisiä. Kun juttu alkoi hahmottua, keskustelimme siitä tarkemmin ja mietimme kuvia. Sen jälkeen sekä Riitta että minä vielä juttelimme kuvaajan kanssa.

Reuma-lehtiReuma-lehtiReuma_lehti3Reuma-lehtiReuma-lehti

[ezcol_divider]
Hankala jäsen on Reuma-lehden vakiopalsta. Siinä reumaa sairastava kertoo sairaudestaan ja erityisesti häntä eniten vaivaavasta ruumiinosasta sekä siitä, mikä auttaa häntä jaksamaan sairautensa kanssa. Tämän jutun päähenkilö Hannele Juliander on osallistunut Reumaliiton voimauttavan valokuvan kurssille. Jutun kuvakin on otettu tuolla kurssilla, kuvaajana toinen kurssilainen, Ritva Tervala.

Reuma-lehti

[ezcol_divider]
Valokeilassa on myös vakiopalsta. Siinä haastatellaan ajankohtaista julkisuuden henkilöä. Syyskuun lehdessä valokeilassa oli Susanna Haavisto.
Reuma-lehti

[ezcol_divider]
Tämä juttu kertoo Voimauttavan valokuvan kurssista. Kuvat ovat kurssilaisten itsensä ottamia.
Reuma-lehti